Vi liknar ofta Din förbränning vid en brasa som du vill hålla brinnande hela dagen. En brasa behöver matas kontinuerligt med vedträn för att inte slockna och sluta brinna/förbränna. Ju mer du eldar desto varmare blir det och ju större brasan blir desto mer kan du slänga in. I en majbrasa brinner det mesta upp som du slänger på.

Föreställ dig att din kropps förbränning är som en brasa som du starta upp varje morgon med en proteinrik frukost. Den här brasan vill du sedan hålla vid liv för att bibehålla hög förbränning under hela dagen. Det gör du genom att mata den med vedträn, dvs proteiner. Proteiner är det makronäringsämne som kräver mest energi vid nedbrytningen i din kropp och på så sätt hjälper de till att bränna fett. Matar du inte in nya ”vedträn” så kommer din brasa att slockna och då är risken att när du väl matar in nya vedträn så blir de bara liggande uppe på ”glöden/askan”.

Ett bra mått på ifall du lyckas hålla din brasa vid liv är att du var tredje timme känner en hunger efter mer mat. Det är skillnad på hunger och sug, hunger är något som skiljer sig från sug på så sätt att du känner att NU MÅSTE du ha mat. Din kropp skriker efter mat (bränsle). Detta är en väldigt hälsosam känsla som du bör sträva efter att ha. Många går runt utan att vara hungrig, en del kanske bara är det en gång på kvällen varje dag. Detta är inte optimalt för din förbränning, speciellt ifall du väljer att äta bara när du är hungrig.

Istället är det du som skall styra din brasa/förbränning. Du skall mata in proteinerna och hålla din förbränning vid liv från morgon till kväll. Dessutom så får kroppen då byggmaterialet den behöver under natten för att bygga upp och reparera alla de celler som förstörts under dagen.

Att få igång sin förbränning så att man känner en regelbunden hungerkänsla kan ta upp till 5 veckor men vi vet hur du ska göra för att trigga den på rätt sätt. Vi kan lära dig allt du behöver veta för att få igång en brasa som slocknat!

Mejla oss så hjälper vi dig!