Kroppen består till 60-70% av vatten. Därför är det jätteviktigt att du återfuktar och ser till att din vätskebalans är på en bra nivå. En del säger att det räcker att du väntar med att dricka till du är törstig, det tycker inte vi. När du har blivit törstig så är du redan påväg att bli uttorkad och då redan börjat tappa några procent av din kapacitet. När du förser kroppen med vatten så ser du också till att näring som du stoppar i dig har en transportör som kan ta ut den till kroppens alla celler.

Det är lite som med mat, du blir inte hungrig om du slutar äta, kroppen sparar. Du blir inte heller törstig om du inte dricker, kroppen sparar. En del personer kan känna att de är plufsiga runt midjan, en del av det är med stor sannolikhet vatten ifall du dricker dåligt. Kamelen sparar sitt vatten i sina pucklar. Området runt midjan är människans ”puckel” där vi sparar vatten när vi dricker för dåligt. Så om du dricker tillräckligt så slipper du lagra på dig vatten och kommer känna dig mer slim och mindre ”vattnig”.

Vi brukar rekommendera de vi coachar att försöka dricka 2-3 liter vatten per dag. Det gör du enklast ifall du skaffar dig en vattenflaska som du har med dig under dagarna. Anledningen är att vi har en tendens att inte dricka om vi inte har vatten med oss, vi går helt enkelt inte till kranen med jämna mellanrum och fyller på glaset. Sträva efter att dricka ungefär ett stort glas vatten i timmen, då blir det 2-3 liter per dag. Det finns även ett otaligt antal appar som påminner om att du ska dricka vatten vilket kan vara en bra hjälp, men försök att hitta enkla medel och något som inte ger stress i form av fler notiser och push-notifikationer. De flesta av oss har redan tillräckligt av dessa i våra liv.

Om du vill att vi hjälper dig nå din mål, hör av dig!

Mejla oss!